Nikon Pun Ada "White" Lens


Lens telephoto atau lens pepanjang untuk kegunaan zoom² dari jauh berwarna memang dah banyak atau sinonim dengan brand Canon. Kebanyakan tele lens Canon gunakan warna putih sebab untuk mengurangkan kepanasan.sewaktu bekerja di bawah panas mentari. Ye lah, kalau dah duduk tepi padang, atau tepi race track di siang hari, takkan la tak panas kan? Sebab tu la ia bewarna putih.

Nikon pun ada jual lens warna putih, tapi lebih dikenali dengan warna "light grey". Lens AF-S ED 70-200 f/2.8G VR ini dijual oleh shrewd25 di eBay dengan harga yang ok la, takde mahal sangat. Lepas ni korang buleh la check atau cari lens Nikon putih, jangan lupa, ia bukan "white", ia "light grey".

Nak jugak warna putih... hahahaha!
Sian geng Darkside, hehehehe...

(source : Nikon Rumours)

1 comments:

tom hurairah said...

ai like lerr

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...